23 Mayıs 2013 Perşembe

IQ Savaslari 2 24/05/13

Umut diye pazarlanan internet. Kemal Sunal hayatta olsa msn saban, feysbuk saban, tivitir saban izlenme rekorlari kirar miydi acaba kendini gariban kanali ilan eden malum tivilerde.
Ataturk putperestligi yapan yazar cizerin gidim etkisi kalmamis gibi gozukuyor, hayati akilli telefon icinde yasayan akilsizlarin soganciklarinda. Kullandiklari aletin adini telafuz edemeyenleri asagilayanlar, teknoljinin t sini uretemeyenlerden beyinsiz bu ulkede. Eli ile konserlerde Dio ile bozkurt bozmasi hareketler yapan converse turbanlilarinin kompleksi ve cahilligi, cocuktan al haberi atasozunu dogrular nitelikte. Hala alcisiz, af bekleyen, zevksiz ve cirkin ama kesinlikle imkansizliktan degil, gocebelik ve yagmaciligin cagdas hali rantcilik ve belesciligin daniskasi olan yikintilar icinde gemis getiren bizlerin  dantelli aynasi onlar. Yarisa girmeye gozu ya da gotu olmayanlarin varacagi yer, dopingli bir kac esegin pesinden suruklenmektir olsa olsa. Gelismisligi ozunden kavrayamayan sabah aksam topun, topcunun berisinden dusmeyen, saatlerini yolllarda faizcilere harcayan, kisacik zamanini beyin yamutan dizilerde curutenlerin kendilerini bataklikta gul zannetmeleri ve olamayacaklarini bilinc altlarinda onlara batiran fitratlarini muhafazakarlik adi altinda osuruk otuna baglamalari dogaldir, bilimseldir. Sen nesin diye sorsalar her gun beyinlerini somuren, isgal edilmis reklamlarda verilecek cevap insan olmayacaktir asla.
Bir ulke ki sus payi verip mali goturenlerin kumarhanesi olmus, bir ulke ki marka marka diye isgal edilmis, bir ulke ki sabah sabah dallas kompleksi ile baslayan kagitcik programlari ile gune uyaniyor.
Piyasa dedikleri, sabah kahvaltisini cay ve simit ile acanlarin kapali carsisinin ara sokaklari, orasida duvar caddesi ama tepesinde james bond un at kosturdugu. Sabah sabah uyananlar, dudukleneceklerini bile bile kosusturuyorlar, acinmadan, acinmayi bekleyerek. Bir ulke ki cocuklarini reklam yapiyor, gelecegini sokak afislerinde ki egitimcik yuvalarina birakiyor. Evladi icin canini verecekleri somuruyor, somurtuyor. Somurulen memnun, somurtulen memnun. Somuren yeni uyku ilaclari pesinde. Bir ulke ki afis afis sifa saciyor caddelerinde, ilmini insanliga adamaya yemin etmisleri de somurtuyor, kagit sabah programlarinda, sari sacli mavi gozlu kagit parcalarini put ettiriyor. Sonra da esekleri esmasindan nur yagdiran Allah adiyla uyku buyusu hazirlatmaya gonderiyor. Ufurukculerin gazabindan, Allaha siginmaktan baska caresi kalmayanlar. Kiliksizlarin pesinde, cocuktan al haberi...
www.arbak.net 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder